IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ремонтът на бюджета на НЗОК мина на комисии, на държавата - не

От ГЕРБ не участваха в заседанието

11:40 | 17.07.14 г. 2
Ремонтът на бюджета на НЗОК мина на комисии, на държавата - не

Бюджетната и здравната комисия в парламента подкрепиха актуализацията на бюджета на НЗОК на първо четене, но заедно с икономическата комисия отхвърлиха промените в държавния бюджет. ГЕРБ не участва в заседанието на комисиите.

От БСП мотивираха отказа си да подкрепят актуализацията на държавния бюджет с мотива, че това не се налага. Те са против вдигането на тавана на дълга.

„Няма никакви причини за промени с милиарди, това си е чиста пропаганда преди изборите“, коментира социалистът Румен Гечев.

Въпреки че по-рано от левицата заявиха, че може да се актуализира бюджетът на НЗОК, без да се правят промени в централния, финансовият министър Петър Чобанов разясни, че това няма как да стане.

По думите му трябва да има промени в централния бюджет в частта за трансферите.

„Не мога да предполагам какво би се случило оттук насетне в пленарна зала, ако изобщо се стигне дотам, но каквото и да е, всичко трябва да се оформи законово и трябва да има актуализация и да се посочи откъде ще дойде трансферът за НЗОК“, каза Чобанов.

Финансовият министър обясни, че има начин трансферът към Касата да бъде направен и без вдигане на дефицита в държавния бюджет, но това също изисква актуализация, тъй като ще се наложи намаляване на разходите на ведомствата.

Още новини за България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:32 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 0
Mesoiadess
преди 9 години
Държавният бюджет няма нужда от актуализация . Парите които ще се дадат за КТБ са под форма на краткосрочен заем. Фонда за гарантиране на депозити и той така.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 4
misanthrope
преди 9 години
Кво стана сега, ГЕРБ се оказа управляващ, в коалиция с ДПС а БСП мина в опозиция :)То няма смисъл от избори само да харчим пари, за да докараме същата ситуация :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още