IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ремонтът на Женския пазар ще струва около 850 хил. лв.

Столичната община получи като дарение инвестиционния проект за разширението на Околовръстния път след магистрала "Люлин"

15:53 | 12.07.11 г.
Ремонтът на Женския пазар ще струва около 850 хил. лв.

Около 850 хил. лв. ще струва ремонтът на Женския пазар в София в участъка между бул. "Сливница" и ул. "Св. Св. Кирил и Методий", съобщи БТА. В четвъртък общинските съветници ще гласуват даването на съгласие на общинското дружество "Пазари Възраждане" ЕАД за изразходването на тази сума.

Ремонтът на пазарното пространство ще струва около 600 хил. лв., а реконструкцията и вътрешното преустройство на откритото партерно пространство на административната сграда - около 250 хил. лв.

Между другото стана ясно, че Столичната община ще получи като дарение инвестиционния проект за изграждането на разширение на Околовръстния път от автомагистрала "Люлин" до кръстовището му с бул. "Сливница". В четвъртък Столичният общински съвет предстои да гласува приемането на дарението.

Изготвеният проект, който ще бъде дарен от дружеството на общината, е за трикилометров участък от пътя, като в него има и две естакади - при бул. "Царица Йоанна", който трябва да стигне до Околовръстния път и при бул. "Сливница".

Проектът предвижда да има две основни платна от по 10,5 м, кактио и две локални платна от по шест метра всяко.

Счетоводната стойност на дарението е 1,23 млн. лв. без ДДС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:35 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още