IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ремонтът на пътя Пловдив - Асеновград ще се финансира от новата ОПРР

Близо 12 млн. лева са необходими за разширението и рехабилитацията на участъка

15:12 | 07.02.15 г. 1
Ремонтът на пътя Пловдив - Асеновград ще се финансира от новата ОПРР

Близо 12 млн. лева са необходими за разширението и рехабилитацията на пътя Пловдив – Асеновград. Това съобщи на брифинг в Пловдив министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, цитирана от пресслужбата на министерството.

Финансирането ще бъде осигурено от оперативната програма “Региони в растеж” 2014-2020 г.

До одобряване на програмата от Европейската комисия и получаването на необходимото одобрение за пътните проекти, които да се финансират по нея, държавният бюджет ще осигури пари за стартиране на проекта, обеща Павлова.

Друг пътен проект в региона, който чака своето дългогодишно решение е изграждането на мост за безконфликтно преминаване на прелеза за Хисаря. За целта обаче пътят трябва да се прехвърли към републиканската пътна мрежа, за да може Агенция пътна инфраструктура да се заеме с проекта. Третият проект, който тази година може да търси своето решение през тази година, е пътят Пловдив – Поповица, допълни министър Павлова.

Регионалният министър посочи, че през новия програмен период община Пловдив има запазен бюджет от 98 млн. лв. по Оперативна програма „Региони в растеж“. С тези средства ще продължи изграждането на градска среда, надграждане на проекта за градски транспорт, подобряване на публичната и общинската инфраструктура.

За отминалия програмен период по различни проекти Пловдив е усвоил 170 млн. лв., допълни министър Павлова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 2
aldy
преди 9 години
Ремонтът на пътя Пловдив - Асеновград ще се финансира от новата - стара ОПГ. Те са майсторите на калпави, но затова пък много скъпи пътища.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още