IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ризински: Влизането на Македония в НАТО ще намали руското влияние на Балканите

Според представителя на Българския културен клуб вратите на Алианса вече са отворени за Скопие

09:52 | 11.07.18 г.
Ризински: Влизането на Македония в НАТО ще намали руското влияние на Балканите

Влизането на Македония в НАТО ще намали руското влияние на Балканите, заяви пред Bloomberg TV Bulgaria Мирослав Ризински, представител на Българския културен клуб в Скопие. 

Той припомни, че подписването на споразумението с Гърция за името на Македония от години бе основен проблем за започването на преговори с Европейския съюз и НАТО.

За Македония е важно влизането в НАТО, защото така тя ще се приобщи към едно семейство, което гарантира стабилност и сигурност, каза той в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

Според него това е важно и за Алианса, за да бъде ограничено руското влияние на Балканите, което по думите му действа дестабилизиращо.

„Датата за започване на преговори с ЕС е следващата година и смятам, че гражданите на Македония реално ще осъзнаят актуалния политически момент. Според мен трябва да направят компромис, който да е в интерес на самата държава“, допълни Мирослав Ризински.

Вижте още тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още