Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Росен Желязков: Подходът по „Мобилност I” трябва да се преосмисли

Оценката на последствията на направените законодателни предложения, е крайъгълният камък за развитието на единния пазар, каза транспортният министър

Росен Желязков: Подходът по „Мобилност I” трябва да се преосмисли

Снимка: Архив Ройтерс

Трябва да бъде преосмислен цялостният подход по Пакета за мобилност I. Това коментира министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков по време на среща с колегите си от Полша, Унгария, Литва и Латвия, съобщиха от ведомството.

Срещата се проведе по време на вчерашното заседание на Съвета по транспорт на ЕС, в Люксембург, уточняват от министерството.  

„Наблюдаваме несъответствие между предвидените мерки в законодателните предложения и начертаните дългосрочни цели, в областта на транспорта. 

Още по темата

Приетите на първо четене текстове в Европейския парламент, както и тези от общия подход на Съвета, са напълно неприемлива основа за последващи институционални преговори. Съвместните усилия следва да бъдат насочени към постигане на балансирана и устойчива правна рамка, за европейския транспортен сектор", заяви Росен Желязков пред транспортните министри. 

Tой подчерта, че ясната оценка на последствията на направените законодателни предложения, е крайъгълният камък не само за засилване развитието на Единния пазар, но и за осигуряване на подобрени условия на труд в сектора. 

През следващата седмица Желязков ще покани на среща представители на превозвачите и новоизбраните български членове на Европейския парламент. Основната тема на разговорите ще бъде предстоящите действия и съвместните стъпки по Пакета за мобилност I, се посочва в края на съобщението на транспортното министерство.

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Падна президентското вето за частното финансиране на партиите