Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Румен Драганов: Българите показаха как се поставя основата за устойчив туризъм

20 години е дълъг период за концесии и "връзва ръцете" на следващите управляващи, коментира директорът на Института за анализи и оценки в туризма

гледано: 2462   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа
Всичко, което се случва тази година в туризма, е за добро и може да извлечем ползи от него
. Къщите за гости и семейните квартири бяха пълни през цялото време. Там има добро обслужване и то е персонално, защото хората се познават. Доста хора запазиха баланса и устояха на кризата. Българите и като туристи, и като предоставящи туристически услуги показаха как се прави основата за устойчив бизнес. Това мнение изрази в ефира на Bloomberg TV Bulgaria, в предаването "Светът е бизнес" доц. д-р Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма.
Още по темата

За големите корпоративни хотели обаче той каза, че са получили пари, които не са били генерирани пряко от съответния бизнес, а от страничните доходи на собствениците. "Те наливат пари и търсят норма на печалба, но започнаха да приемат чуждестранен персонал, който е по-нископлатен", посочи той.

Като безумие в цялата ситуация Драганов определи унищожаването на природата.

Според данни от Института за анализи и оценки в туризма 7,2 милиона ще са пътуващите в периода между май и края на октомври. "От друга страна, около 550 хиляди са българите, които не отидоха в чужбина, и една част от тях се насочиха към родното Черноморие", пресметна той.

Доц. Драганов взе отношение по темата за дигитализацията в туризма, като подчерта, че тя е важна, но "трябва да я има човещината, иначе няма да има туризъм".

Още по темата

"20 години е дълъг период за концесии и "връзва ръцете" на следващите управляващи. Това е предателство спрямо туризма", смята експертът в туризма.

"Работата на министъра на туризма е създаване на политики, които да подобряват икономическата среда и да редуцират корпоративните интереси и създаването на картели, както и наливането на пари в офшорки. Добре е да има равенство между икономическите субекти", подчерта Румен Драганов.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "Светът е бизнес" вижте тук.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
България очаква да разполага с 11,43 млрд. евро по оперативните програми за 2021-2027 г.