Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Румен Драганов: Хотелиерите са притискани да намалят цените

Сблъсъкът между Сирия и Турция и увеличаването на някои данъци в Турция ще доведат до отлив на руски и европейски туристи от турския пазар, твърди той

Румен Драганов: Хотелиерите са притискани да намалят цените

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Нямаме върнати легла на нито една борса за нито един туристически комплекс, но хотелиерите са притискани да намалят цените. Това заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Румен Драганов от Национален борд по туризъм.
Според него се наблюдава ситуация, характерна преди бум на туристи към съответната дестинация. Сблъсъкът между Сирия и Турция и увеличаването на някои данъци в Турция ще доведат до отлив на руски и европейски туристи от турския пазар. Европейските туроператори се готвят за инвазия, включително и в България. Тук въпросът е игра на нерви, доколко българските хотелиери ще издържат на намаляването на цените, каза още Драганов. 

Още по темата

"Настоящият зимен сезон върви много добре, като основната част е културен туризъм в градска историческа среда", добави още той и уточно, че туристите у нас в края на миналата година са били със 180 хил. повече. “Имаме други проблеми в туризма, но като цяло стоим стабилно", каза Румен Драганов.

Относно коронавируса той обобщи, че има 364 милиона души, пътували през 2019 г. в Азия. В Европа са 742 милиона.

Европейските пътувания представляват 51% от всички пътувания. Китайците, които излизат в чужбина, са 166 милиона, посочи Драганов.

"В България за февруари имаме 384 хил. българи, които очакваме да излязат в чужбина, и 460 хил., които да влязат у нас. В следващия месец имаме 555 хил., които ще дойдат в България. През август ще пристигнат 2,2 млн. души. Към момента българският туризъм не изпитва щети от кризата с епидемията. Ежедневно средно 13 хил. българи напускат страната, 17 хил. пък пристигат", уточни гостът.

Видео с разговора може да видите на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

По статията работи: Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Изграждат отново барикадите при Софийския университет