IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Румен Христов: Споразумението с ГЕРБ не е коалиционно

СДС не е в онази форма, в която беше, и не можем да спечелим от първи тур София, но ние имаме своите последователи, твърди лидерът на сините

08:38 | 28.08.19 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Споразумението с ГЕРБ за взаимна подкрепа на местните избори тази есен е рамково, а не коалиционно. Това обясни в ефира на bTV лидерът на СДС Румен Христов. "Очакванията на избирателите са да се обедини десният вот. Успешна беше взаимната работа за европарламента, успяхме да вкараме евродепутат от СДС. На много места ще имаме общ кандидат и общи листи, но на места ще има и отделни кандидати за кметове“, обясни още Румен Христов. По думите му засега със сигурност има забрана кандидатите на СДС да се коалират с БСП и ДПС за местния вот. 

Според него важното е големите градове да останат с десни кметове, в градове като Пловдив и София, вероятно няма да има кандидати на СДС. Където имаме изявени кандидати от двете партии, ще ги оставим да се състезават благородно, но имаме споразумение с ГЕРБ на втори тур да се подкрепяме, посочи още Румен Христов.

Според него е факт, че по-малкият играч има по-малко влияние, но СДС се държи достойно и има своята електорална подкрепа. Нашата партия не е поемала ангажимент да не се регистрира в ЦИК за местните избори. Нямам притеснение от проверка за финансирането на СДС , каза още Румен Христов.

Той е категоричен, че опитите на БСП да се върне на власт стават все по-видими. Христов добави, че ГЕРБ и СДС обединяват усилията си именно заради желанието на БСП да се върне на власт, а СДС „не са толкова силни вече“.
„На нас ни е ясно, че Съюзът на демократичните не е в онази форма, в която беше, и не можем да спечелим от първи тур София, но ние имаме своите последователи. Въпросът е тези гласове да не се изгубят“, каза Христов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 2
serafima
преди 4 години
Слушах го по една от медиите (без да искам) и ми стана много тягостно. Първо, от ниското равнище на този човек като политик и интелигент (не дай, боже). Мторо, той се вършеше в посока и тако, и вако и се сетих за поговорката - хел иска това в онова, хем душата в рая. Е, няма да стане. Но ще имат случай ПАК да се уверят при все притисканията им от ЕНП.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 1
lyusien
преди 4 години
Румен Христов се опитва да се измъкне но май е късно Между другото никога не е твърде късно Регистрациите в Ц И К още не са започнали......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 3
Грую Груев
преди 4 години
Мърщо, подобни кириакстефчовци като теб предадоха и продадоха синята идея за един сребърник повече!!! Срам ме е, че съм бил привърженик на това разложено нещо, някого носещо гордо трите букви и срамът е заради подобни толупи като теб, оная кабагайда от Карлово (срам и позор за града на Левски) и евросвинята г-н "днес е добър ден за бг демокрация". Срам и позор, анатема трижди - по-гадни от *** са само еничарите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 0
das
преди 4 години
След като не е коалиционно, то има ли финансова част и каква е?Редно е да се уточнят подробностите след като партиите са публични личности. Ще има ли плащания по споразумението?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още