IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Румен Радев даде своя глас чрез машинен вот

Държавният глава призова всички пълнолетни български граждани да гласуват

13:00 | 04.04.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Пресцентър на президента на Република България</em></p>

Снимка: Пресцентър на президента на Република България

Президентът Румен Радев същу упражни правото си на глас като използва машина. Пред журналисти той заяви, че макар и трудно българите взимаме съдбата си в свои ръце.

Той призова всички пълнолетни българи да гласуват. 

"Нека всички дадем гласа си днес, за да имаме един представителен и достоен парламент. Искам да поздравя всички членове на комисии, застъпници, наблюдатели за това, че дори в тази сложна обстановка са тук", каза още Радев, цитиран от БНТ.

Президентът коментира, че от много време гласува в тази секция и за първи път вижда толкова много хора. И това според него, показва, че наистина има ангажираност на българите към тези избори. По думите му, ковид обстановката няма да спре възрастните хора да дадат своя глас.

В началото на изборния ден своето право на глас упражни и премиерът Бойко Борисов, който гласува в Банкя. Той подчерта, че тези избори ще са най-скъпите заради допълнителните разходи за ваксини за изборната администрация и заради гласуването и с машини.

По думите му парите - около 150 млн. лв., биха могли да се използват по-рационално, например за увеличение на пенсиите и повишаване на доходите. Така той отговори на онези, които, според него, говорели "да вървим от избори на избори". По думите не било добре на всеки няколко месеца държавата да харчи тези пари, вместо да ги дава за други цели.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:25 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още