IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Румен Радев: Лобистите са напът да приземят окончателно бойната ни авиация

Президентът коментира процедурата по избор на нов тип боен самолет

14:20 | 16.09.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

„Лобистите постигнаха своето и конкурсът се връща в началото, което застрашава да приземи окончателно стогодишната ни авиация“. Това заяви днес президентът Румен Радев пред журналисти, помолен да коментира изпълнението на процедурата по избор на нов тип боен самолет, съобщиха от пресцентъра на президентството.

По-рано тази седмица временната парламентарна комисия, която проучва конкурса, заяви, че офертата на САЩ и Португалия е била дисквалифицирана неправомерно, поради което процедурата трябва да се върне на етап подаване на оферти. След това вече ще се проведе ново гласуване.

Румен Радев посочи, че е задраскан трудът на военните експерти, както и очакванията на военните летци и инженери за навременно решаване на този проблем. Президентът заяви, че очевидно целта на създадената парламентарна комисия е да бъде използвана за трибунал за политически цели.

Попитан дали всичко по процедурата се връща в изходна точка, президентът коментира, че няма никаква яснота кога и как тя ще продължи. "Ако си решил да не инвестираш в сигурност, намираш начин и поводи да протакаш", посочи още Румен Радев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:32 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 9 rate down comment 1
majnata
преди 6 години
Ами това е положението ... докато не започнат и политици да влизат в затвора за противонародна и противодържавна дейност , особено пък с цел лични облаги , и по зле ще става !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още