IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Румяна Бъчварова обеща в МВР да не се провеждат тайни срещи

Новият министър засега ще запази екипа на Веселин Вучков

14:02 | 11.03.15 г. 3
<p>
	Румяна Бъчварова вече е избрала нов главен секретар на МВР. <em>Снимка: БТА</em></p>

Румяна Бъчварова вече е избрала нов главен секретар на МВР. Снимка: БТА

Един от първите ангажименти, които новият вътрешен министър Румяна Бъчварова пое, е, че няма да има нито една тайна среща.

„От първия ден, в който съм в министерството, всичките ми външни срещи ще бъдат публично известни и обявявани още вечерта. Всеки е добре дошъл, който иска да разговаряме, но трябва да знае, че тази визита няма да остане тайна“, каза новият МВР шеф.

Тя се зарече да приближи министерството до гражданите и да го направи модерно, открито и прозрачно.

Новият министър обясни и че ще продължи политиката на предшественика си Веселин Вучков, както и ще запази екипа му. „Ще работим заедно, докато, надявам се, не ме опровергаят“, каза Бъчварова.

Тя потвърди, че е сама е избрала новия главен секретар, след като се е запознала с няколко възможности. Наследникът на Светлозар Лазаров бил от екипа на Веселин Вучков.

Бъчварова обясни, че е приела номинацията си като политическо решение. „Имам готовност да работя изключително много, но разбирам недоверието“, каза още министърът.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:49 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
stefan-L
преди 9 години
А да ви е честит новият шеф на ДАНС братя Българи ! Каквото посееш това ше пожънеш! Гласувахте за ГЕРБ ,ПФ,РБ,АБВ сега им сърбайте попарата! Пак за тях гласувайте другият път от затвора да извадят рецидивис и да ви го сложат за шеф на МВР
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
stefan-L
преди 9 години
Напълно необяснимо е, че името на Стоянова се държи под тотален медиен похлупак от страна на ДАНС, които напоследък иначе не пропускат да се фукат с показни арести на лица, чиито имена не спестяват.Надяваме се мълчанието на ДАНС да не е продиктувано от факта, че по високите етажи на спецслужбите са все кариерно издигнати лица, благодарение на Бойко Борисов.На страницата на ДАНС иначе на 30 юли т.г. е пуснато съобщение за операция, свързана с трафик на хора, в което дословно пише:На 30.07.2014 г. служители на Държавна агенция Национална сигурност проведоха операция на територията на София и страната, в хода на която е неутрализирана организирана престъпна група, осъществяваща престъпна дейност свързана с трафик на хора продажба на новородени.Дейността на групата е свързана с набирането и последващо склоняване на бременни жени с нисък социален статус или в неравностойно положение, като за целта им обещават финансова облага, в случай че се съгласят да продадат новородените от тях деца. Предварително са осигурявани клиенти за осиновяване. Последните са най-често бездетни семейства от страната и чужбина, склонни да заплатят за дете, като по този начин избягват сложната процедура по осиновяване и евентуален последващ отказ от страна на компетентните власти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
stefan-L
преди 9 години
И тази жена ли ще управлява МВР ? Тази на която неотдавна ДАНС арестува съдружничката и за трафик на деца от България?Маркет Линкс е създадена на 18.12.2008 година с предмет на дейност: ПАЗАРНИ, СОЦИАЛНИ И ПОЛИТИЧЕСКИ ИЗСЛЕДВАНИЯ, КОНСУЛТАЦИИ, МАРКЕТИНГ, ПРОМОЦИИ, КАКТО И ВСЯКАКВА ДРУГА ТЪРГОВСКА ДЕЙНОСТ, НЕЗАБРАНЕНА ОТ ЗАКОНА, като съдружници във фирмата са Цветелина Георгиева Стоянова и Румяна Генчева Бъчварова.След идването на власт на ГЕРБ Румяна Бъчварова заличава участието си във фирмата, а на 19 октомври 2010 година прехвърля дяловото си участие в Маркет линкс на Цветелина Георгиева Атанасова.Към настоящия момент официални съдружници в Маркет линкс са Цветелина Стоянова, Красияна Стоянова и Добромир Живков.Операцията на ДАНС и задържането на съдружничката при основаването на Маркет Линкс с Румяна Бъчварова Цветелина Стоянова са свързани с разследване за трафик на хора.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още