IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руската железопътна компания отменя пътуванията до София и Будапеща

Причината за решението е "значителното намаление на пътникопотока", коментират от компанията

13:35 | 17.10.14 г.
Руската железопътна компания отменя пътуванията до София и Будапеща

Руската „Федерална пасажерска компания”, 100% собственост на държавната „Руска железопътна компания” (РЖД), отменя пътуванията за София и Будапеща. Причината за тази мярка е „значителното намаление на пътникопотока”, се казва в съобщение на компанията, цитирано от агенция ТАСС.

Промяната в разписанието на железопътната компания влиза в сила от 12 декември, когато ще бъде прекратено пътуването от Москва към София и Будапеща, а два дни по-късно ще се преустанови и движението на влаковете в обратната посока.

„Федералната пътническа компания” беше създадена през 2009 година. Тя изпълнява пътуванията по далечни дестинации, включително и в чужбина. Към 2013 година приходите на компанията бяха в размер на почти 196 млрд. рубли, или със 7,5% повече спрямо 2012 година.

Печалбата на компанията за миналата година расте с 40% и достигна 12 млрд. рубли при 108,6 млн. обслужени пасажери. Броят на пътниците обаче е с 5% по-малък спрямо 2012 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още