IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръст на заявките за маски и парацетамолови продукти отчитат от Apteka.puls.bg

За началото на април продължава тенденцията в заявките на парацетамолови продукти и антиактериални средства за ръце

15:22 | 09.04.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Investor Media Group</em></p>

Снимка: Investor Media Group

През последния близо месец животите на всички ни претърпяха коренна промяна. Много търговски обекти затвориха вратите си, въведените мерки за социална изолация ограничиха контактите ни с външния свят максимално. На този фон, и без изненада, ръст започнаха да бележат онлайн магазините, а какво се случва, когато аптеките навън от седмици са с табелки „няма спирт, маски и дезинфектанти“, голяма част от хората започнаха да търсят алтернативи. Или поне това сочат данните, които отчитат от Apteka.puls.bg.

Естествено, промяна в потребителското търсене се отчита в заявките към онлайн аптеката. Преди настъпването на епидемията с коронавирус преобладават поръчките в категориите козметикабилкови продукти и някои масови използвани медикаменти при грип и настинка, отпускани без рецепта с противотемпературен и обезболяващ ефект, както и медицински изделия“, съобщават от онлайн аптеката.

Още през февруари обаче забелязват нагласата на потребителите да търсят и поръчват артикули за защита на здравето от разпространяващия се нов вирус. И това, разбира се, са санитарните материали и медицинските принадлежности, като хирургически маски, стерилни ръкавици. Друга категория продукт, която се поръчва силно този месец, е от категорията на имуностимулаторите за възрастни. 

През март, независимо от факта, че извънредните мерки у нас се обявиха и влязоха в сила почти по средата му – на 13 март, при онлайн заявките от аптеката се отчита доминиращо място на две категории продукти. Това са парацетамолови продукти и хирургични маски, посочват от Apteka.puls.bg.

Има пълна промяна на интересите на потребителите при поръчките онлайн от аптеката. Следващата група продукти, които се отличават, са имуностимулиращите с антивирусен по описание ефект хранителни добавки и витамини и минерали. Последните са или комплекс витамини и минирали или отделни като витамин С, витамин А и витамин Е. Проявява се закупуване на кислородна вода онлайн и антибактериални мокри кърпички.

За началото на април продължава тенденцията в заявките на парацетамолови продукти и антиактериални средства за ръце, но се проявява нова тенденция на закупуване онлайн на козметични средства и превързочните материали. Докато преди мерките преобладаващите заявки за козметика са предназначени за бебето и майката, то сега прави впечатление, че са предназначени за грижа за здравето и красотата на кожата на лицето и на тялото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още