IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С 15 години се удължава концесионният договор за находище „Долни Луковит“

По взаимно съгласие се прекратява концесионното споразумение за добив на мергели от находище „Трапище“

14:12 | 22.04.20 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Wikipedia</em></p>

Снимка: Wikipedia

С 15 години ще бъде удължен концесионният договор за находище „Долни Луковит", разположено на територията на община Искър, област Плевен. Това одобри на днешното си заседание Министерският съвет след като прие исканата промяна от концесионера - „Проучване и добив на нефт и газ" АД, гр. София, съобщи правителственият пресцентър.

От дружеството мотивират искането си с наличието на оставащи запаси от суров нефт и природен газ в находището, които биха останали неиззети. Концесионният договор за находище „Долни Луковит" е сключен през 2003 г. за срок от 18 години.

Министрите решиха да прекратят концесионния договор за добив на мергели (мергел представлява калциев карбонат или богата на вар пръст или скала, съдържаща променливи количества глини) от находище „Трапище" по взаимно съгласие на страните и по искане концесионера.

Варненското дружество „Комфорт" ООД е изпълнило определените от Министерството на енергетиката условия, при които концесионният договор може да се прекрати по взаимно съгласие на страните. 

Концесионерът е предал е окончателен доклад за находището в Националния геоложки фонд, извършил е рекултивация на засегнатите от концесията терени и е предоставил в Министерството на енергетиката протокол за приемане на извършената рекултивация, одобрен от кмета на община Лозница.

Находище „Трапище" се намира на територията на община Лозница, област Разград, уточняват от Министерския съвет. Концесионният договор за него е сключен на 11 ноември 2005 г. между община Лозница и „Комфорт" ООД, гр. Варна.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
driverf1
преди 3 години
Ето ти един резервоар който могат да ползват или руснаци или американци.....,въпрос на договорка.....,държавата може да обяви търг с явно наддаване.....,разбира се трябва да се спазват всички екологични мерки.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още