IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С 20% е нараснал броят на почивалите у нас българи за 12 месеца

Кампанията за насърчаване на вътрешния туризъм е довела до трайно положително отношение към България като туристическа дестинация

11:55 | 04.12.15 г.
С 20% е нараснал броят на почивалите у нас българи за 12 месеца

Броят на почивалите българи в страната през последните 12 месеца се е увеличил до 3,048 млн. души, което е ръст от 21 на сто. Това показва окончателният доклад за изпълнение на проекта, финансиран по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013 г., представен в БТА от ръководителя на проекта Божидара Михайлова.

Оценката на ефикасността на кампанията е направена от агенция ЕСТАТ.

Състоялата се в периода ноември 2014 година - август 2015 година кампания за насърчаване на вътрешния туризъм е допринесла за диверсификацията на пътуванията по сезони и отчита ръст на информираността за България като целогодишна туристическа дестинация. Кампанията е повишила информираността за 50-те малко познати туристически обекта – ръстът е 14,4 на сто, и е провокирала интерес към конкретни дестинации в България. Делът на българите с намерение за почивка, които имат интерес към конкретни дестинации, нараства до 62 на сто, се отчита още в доклада.

Налице е и трайно положително отношение към страната като туристическа дестинация. Кампанията е повлияла и върху намеренията за пътуване в рамките на страната в следващите 12 месеца. Нараснал е и делът на хората, пътували в страната в неактивните сезони.

Рекламната кампания е включвала телевизионни предавания, рубрики, клипове, публикации в медиите, външна и интернет реклама. Според анализа на нейната ефективност кампанията е различна и разпознаваема.

Дейностите по проекта са финансирани по проект "Комуникационна кампания за насърчаване на вътрешния туризъм в Република България" по Оперативна програма "Регионално развитие" на стойност 3 млн. лв.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още