Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

С 50% се е увеличил оборотът на тържищата след проверките на НАП

Данъчните тръгват на проверки по паркинги и нерегламентирани складове, където опитите за търговия без документи продължават

С 50% се е увеличил оборотът на тържищата след проверките на НАП

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

С 50% е нараснал оборотът на големите борси за плодове и зеленчуци и движението на стоката с надлежно издадени фактури и транспортни документи. Това отчетоха от Националната агенция по приходите (НАП), след като преди 3 седмици започна денонощни наблюдения в 13-те най-големи борси в страната.

На входа и изхода на тържищата бяха организирани контролно-пропускателни пунктове, където инспекторите продължават да следят за произхода на стоките, придружаващите ги документи и следят за укриване на приходи от продажби.

Паралелно с това обаче част от бизнеса с плодове и зеленчуци се изнесе в близост до борсите – на паркинги и нерегламентирани складове, където опитите за търговия без документи продължиха, обясняват от НАП. 

Още по темата

В отговор на това проверките на данъчните инспектори вече излизат извън борсите и съвместни екипи на НАП, заедно с полицаи, ще контролират тези места и ще санкционират нарушенията на данъчното законодателство.

„Проверките на тържищата и местата около тях продължават, съвместно с полицията. Правим това не само в полза на бюджета, но и за да защитим търговците, които съвестно спазват закона. Ще останем толкова дълго, колкото е необходимо, за да ограничим нелоялната конкуренция“, каза заместник-изпълнителният директор на НАП Георги Димов, цитиран в прессъобщение от ведомството. 

След инспекциите на над 40 хил. превозни средства, обекти на борсите и търговци, данъчните ще включат и нови тържища към местата, където се осъществява наблюдение и контрол.

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Кирил Петков: Надявам се днес да финализираме детайлите по споразумението