IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С 52 млн. евро ремонтират ГКПП „Капитан Андреево“

Мащабната реконструкция ще отнеме две години, през които капацитетът на пункта ще се удвои без да се спира работата му

10:39 | 16.11.12 г.
С 52 млн. евро ремонтират ГКПП „Капитан Андреево“

Две години ще продължи започналата вече мащабна реконструкция на граничния пункт „Капитан Андреево“, съобщава БНТ. Стойността на ремонтните работи е 52 млн. евро.

Голяма част от средствата – 39,5 млн. евро са осигурени със заем от Международната банка за възстановяване и развитие, а останалите пари идват от държавния бюджет.

ГКПП „Капитан Андреево“ ще бъде ремонтиран за първи път от 30 години. По проект ще бъдат съборени пет сгради, ще бъде изградена нова сграда за митническите и граничните власти, ще има и здравен и противопожарен пункт.

Очакванията са след две години да заработят 36 платна на входа и изхода на пункта, като така капацитетът му се увеличава двойно.

От Гранично-пропусквателно управление в Свиленград уточняват още, че въпреки планирания мащабен ремонт, работата на един от най-натоварените ни гранични пунктове няма да спира. През ГКПП „Капитан Андреево“ преминава  основната част от трафика между Турция, Иран и Сирия и страните от ЕС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още