Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

С близо 3 млрд. лева ще се подпомага земеделието тази година

В ДФ „Земеделие“ влизат 2,69 млрд. лева европейски пари и 300 млн. лева е съфинансирането от националния бюджет

С близо 3 млрд. лева ще се подпомага земеделието тази година

Снимка: Архив БТА

Правителството утвърди годишните разчети за средствата от Европейския съюз за Държавен фонд „Земеделие“ за 2019 г. Планирани са общо 2,99 млрд. лева за финансиране на директните плащания на площ, пазарните мерки, Програмата за развитие на селските райони и Програмата за морско дело и рибарство. От тях 2,69 млрд. лева са за сметка на Европейския съюз, а 300 млн. лева са от националния бюджет, съобщи пресцентърът на Министерския съвет.

Още по темата

За развитие на селските райони са предвидени 985,9 млн. лева. Плащанията ще се насочени основно по мярка 4 „Инвестиции в материални активи“, мярка 6 „Развитие на стопанството и стопанската дейност“, мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ и мярка 19 ЛИДЕР.

По линия на директните плащания от Програмата за развитие на селските райони са заложени 274,6 млн. лева, които ще обхващат направленията агроекология и климат, биологично земеделие и Натура 2000.

По схемата за единно плащане на площ, както и за обвързани с производството плащания за животни, плодове, зеленчуци и други са заложени 1,554 млрд. лева.

По Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г. са разчетени 38,8 млн. лева.

За пазарни мерки, включително за Националната програма по пчеларство, схема „Училищен плод“, схема „Училищно мляко“, Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор и други схеми, от ДФ „Земеделие“ ще разполагат със 135,5 млн. лева.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
43% от пълнолетните българи планират да почиват това лято