IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С пари от бюджета ще се изгражда реверсивната връзка между „Бели Искър" и „Искър“

„Български ВиК холдинг“ ще контролира ремонта или реконструкцията на язовир „Огняново", който трябва да осигури пречистването на питейните води

15:20 | 14.10.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Уикипедия</em></p>

Снимка: Уикипедия

Правителството ще предостави трансфер от бюджета на Министерството на икономиката на Столична община за 2020 г. за изграждане на реверсивната връзка между довеждаща система „Бели Искър", посредством Малобучинския водопровод, и довеждащата система „Искър", посредством ПС „Бъкстон". Министърът на икономиката Лъчезар Борисов трябва да подпише споразумение със Столична община, съобщи пресцентърът на Министерския съвет.

Целта на правителството е да намери трайно решение за преодоляване на възникналата в град Перник криза, коментират от МС.

„Български ВиК холдинг“ ЕАД трябва да контролира дейностите, свързани с ремонта или реконструкцията на язовир „Огняново", който трябва да осигури пречистването на питейните води.

Ще бъде изградена пречиствателна станция за питейни води и нов магистрален водопровод до Пречиствателна станция за питейни води „Панчарево". 

Съоръжението ще бъде свързано към водоснабдителната система на София (Чепински ринг), след извършването на прединвестиционно проучване от Столична община, което ще бъде финансирано от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

"Български ВиК холдинг" трябва да възложи изготвяне на работен проект за ремонт или реконструкцията на язовир „Бели Искър", както и да проследи изпълнението на заложените в проектната документация дейности.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още