Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

С пари от бюджета ще се изгражда реверсивната връзка между „Бели Искър" и „Искър“

„Български ВиК холдинг“ ще контролира ремонта или реконструкцията на язовир „Огняново", който трябва да осигури пречистването на питейните води

С пари от бюджета ще се изгражда реверсивната връзка между „Бели Искър" и „Искър“

Снимка: Уикипедия

Правителството ще предостави трансфер от бюджета на Министерството на икономиката на Столична община за 2020 г. за изграждане на реверсивната връзка между довеждаща система „Бели Искър", посредством Малобучинския водопровод, и довеждащата система „Искър", посредством ПС „Бъкстон". Министърът на икономиката Лъчезар Борисов трябва да подпише споразумение със Столична община, съобщи пресцентърът на Министерския съвет.

Още по темата

Целта на правителството е да намери трайно решение за преодоляване на възникналата в град Перник криза, коментират от МС.

„Български ВиК холдинг“ ЕАД трябва да контролира дейностите, свързани с ремонта или реконструкцията на язовир „Огняново", който трябва да осигури пречистването на питейните води.

Ще бъде изградена пречиствателна станция за питейни води и нов магистрален водопровод до Пречиствателна станция за питейни води „Панчарево". 

Още по темата

Съоръжението ще бъде свързано към водоснабдителната система на София (Чепински ринг), след извършването на прединвестиционно проучване от Столична община, което ще бъде финансирано от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

"Български ВиК холдинг" трябва да възложи изготвяне на работен проект за ремонт или реконструкцията на язовир „Бели Искър", както и да проследи изпълнението на заложените в проектната документация дейности.

По статията работи: Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Започва изплащане на неразплатени строителни дейности към фирми