IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сайтът на ДКЕВР отново е атакуван от хакери

По-късно днес се очаква регулаторът да съобщи дали Енерго-Про ще бъде санкционирано

09:50 | 30.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
Сайтът на ДКЕВР отново е атакуван от хакери

Сайтът на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) отново е атакуван от хакери тази сутрин. При отваряне на сайта се вижда черна страница и звучи рап песен.

Хакерската атака е осъществена от Cyber Haxors Group в състав JoKeR, Iwanow и CyberBlack, пише в обявление. Същите лица блокираха страницата на комисията и на 8 януари, когато трябваше да се обсъждат преференциалните цени за електроенергията от биомаса. Към 9,30 сайтът продължава да не е достъпен.

Очаква се по-късно днес комисията да съобщи дали ще има ли санкции за електроразпределителното дружество Енерго-Про заради двете сметки за ток с една дата за плащане, получени от 5% от клиентите им през януари.

Припомняме, че в сряда председателят на комисията Светла Тодорова заяви, че данни за отчета през празниците и от трите дружества са постъпили късно предишния ден в комисията и на регулатора са нужни ден-два да ги прегледа. Тя даде срок до петък, за да обяви решението си.

От 20 хил. до 1 млн. лв. е глобата, която може да получи дружеството заради двете сметки за ток с една дата за плащане за около 67 000 свои абонати. От Енерго-Про обясниха, че софтуерът им е настроен по този начин и затова сметките са били с един и същ падеж и дадоха възможност за разсрочване. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:00 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още