IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Само 16 нови болни от коронавируса в България, няма нов починал

За последните 24 часа няма нов случай на заразен медицински персонал, изследвани са 427 проби

07:37 | 08.06.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС/БЛАГОЙ КИРИЛОВ</em></p>

Снимка: БГНЕС/БЛАГОЙ КИРИЛОВ

След като през последните дни се наблюдаваше тревожна тенденция за постепенно нарастване на новозаразените с коронавируса в България, а през последните два дни броят им беше над 40, сега има обръщане на тренда. 

За последното денонощие за новия коронавирус са изследвани 427 проби, от които 16 са с положителен резултат,  показват данните от Националната информационна система. Разпределението по области е, както следва: Благоевград – 2; Пазарджик – 2; Сливен – 2; София – 10.

Така общо 2727 са потвърдените към момента случаи на коронавирусна инфекция в България, от които активни са 1019. Излекувани са 1548 лица.

В лечебни заведения за болнична помощ се намират 158 пациенти, при които е доказан COVID-19. От тях 12 са настанени в интензивни структури.

Според Националната информационна система към момента у нас са регистрирани 294 лица-медицински персонал, при които е потвърден новият коронавирус. За последните 24 часа не са установени нови случаи.

За изминалото денонощие в България няма нови смъртни случаи на лица с доказана коронавирусна инфекция.

Първият случай на заразен у нас беше установен на 8 март. България беше в извънредно положение от 13 март до 13 май заради обявената от СЗО пандемия от коронавирус. След като разпространението на Covid-19 намаля и се концентрира предимно в изолирани огнища на заразата, задължителните предпазни мерки в страната бяха постепенно отслабени.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
Zlato
преди 3 години
В петък 43 от изследваните за изминалото денонощие 816 проби са положителни.В понеделник "за последното денонощие за COVID-19 са изследвани 427 проби, от които 16 са с положителен резултат".Изненада, по-малко проби, по-малко положителни резултати.Объщането на тренда къде е, в по-малкото изследвани проби или в по-малкото положителни резултати :-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още