IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Само част от бившите работници на "Химко" ще получат всички дължими заплати

Точно 693 от бившите химици са в списъка, обявен от синдика на дружеството

16:01 | 29.09.16 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Точно 693 от бившите работници на фалиралия торов завод "Химко" във Враца ще получат пълния размер на дължимите им заплати на обща стойност около 1,1 млн. лв. Това става ясно от списък, обявен преди дни от синдика на дружеството в Съдебната палата в града, съобщи БНР. 

Много от бившите химици, които също имат да получават трудови възнаграждения, най-вероятно няма да ги получат, защото са пропуснали преди десетина години да се впишат като кредитори в хода на производството по несъстоятелност на дружеството.

В информационния център на Съдебната палата във Враца внимание привлича обявлението, което е повече от 15 страници. Според обявлението, ако няма обжалване на разпределението, след 20 октомври ще стане ясно кога и как ще се изплащат парите.

Наблюдаващият съдия по делото за фалита на „Химко“ Николай Христов припомня, че бившите химици е трябвало по надлежния ред да се присъединят като кредитори и това се прави в една от първите фази на производството по несъстоятелност. Сега може да се обжалва само размерът на сумата, която трябва да бъде изплатена.

В разцвета си комбинатът е осигурявал работа на 2000 души. Преди три месеца остатъците от завода бяха разпродадени окончателно и сега средствата се разпределят между кредиторите. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още