IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Санкции за 182 хил. лв. са наложили през юни екоинспекторите

Акцент в контролната дейност са проверките за нивата на шума

15:26 | 19.07.13 г.
Санкции за 182 хил. лв. са наложили през юни екоинспекторите

Санкции за 182 хил. лв. са наложили през юни инспекторите 16-те регионални инспекции по околната среда и водите, съобщиха от екоминистерството. Направени са  2149 проверки на 2032 обекта. Постъпилите суми от санкции, включително и за предходни месеци, са над 304 хил. лв.

За отстраняване на нарушения са дадени 892 предписания. Съставени са 79 акта. Наложени са 24 санкции за замърсяване над допустимите норми.

Акцент са проверките за нивата на шума от промишлени източници. Приоритетно са проверявани разположените в жилищни зони предприятия. Резултатите показват тенденция за спазване на допустимите стойности за шум.

Най–голямата санкция за месеца – 142 366 лв. е наложена от РИОСВ-Хасково на “Неохим”АД - Димитровград, след оценка на резултатите от годишния доклад за проведени собствени непрекъснати измервания на емисиите през 2012 г. и установено превишение за азотни оксиди от инсталацията за азотна киселина.

РИОСВ-Бургас е санкционирала със 7 158 лв. месечно „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД за превишаване на допустимата норма за серен диоксид. За наднормени нива на шум екоинспекцията е санкционирала с 4 100 лв. „Петрол” АД, за бензиностанция във Варна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още