IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ScaleFocus инвестира близо 2 млн. лв. в развитие на бизнеса

Технологичната компания очаква да постигне средно 35% ръст на приходите от износ за трите години от реализацията на проекта

14:24 | 10.04.17 г.
<p>
	ScaleFocus получи&nbsp;сертификат за инвестиция клас А от&nbsp;Българската агенция за инвестиции (БАИ). <em>Снимка: МИ</em></p>

ScaleFocus получи сертификат за инвестиция клас А от Българската агенция за инвестиции (БАИ). Снимка: МИ

Близо 2 млн. лева инвестира българската технологична компания ScaleFocus за разширяване на своята дейност и разкриване на 100 нови работни места до 2018 г. Новоразкритите работни места ще бъдат в областта на информационните технологии, съобщават от Министерството на икономиката.

Инвестицията ще доведе до разрастване на бизнеса на дружеството в Европа и Северна Америка и реализиране на повече поръчки на международния пазар. Очаква се да се постигне средно 35% ръст на приходите от износ за трите години от реализацията на проекта. Броят на служителите на дружеството ще се увеличи с 30%.

Инвестиционният проект включва закупуване на компютърно оборудване и софтуерни лицензи за новонаетите служители, както и разширяване на офиса на компанията в София.

За своя проект ScaleFocus получи сертификат за инвестиция клас А от Българската агенция за инвестиции (БАИ).

Министърът на икономиката Теодор Седларски връчи още два сертификата за инвестиция клас „А“ по Закона за насърчаване на инвестициите. Сертификати получиха и проектите на „Агрипрес Сервиз“ ЕООД и „Куестърс България“ ЕООД.

Инвестициите по трите проекта са на обща стойност 5,5 млн. лв., а общо по проектите ще бъдат създадени 345 нови работни места.

Общо проектите, получили сертификати за инвестиция през 2016 г., са 24 – два пъти повече в сравнение с предходната година, а общият размер на инвестициите по проектите е 383 млн. лв. - с близо 200 млн. лв. повече от 2015 г.  

Сертификатът за инвестиция клас А се издава с цел стимулиране на инвестициите. Осигурява подкрепа от държавата като ускорени и улеснени административни процедури по реализацията на инвестиционния проект, заплащане на част от обучението на новонаетите лица и други. Сред основните критерии, по които БАИ определя кои проекти да получат сертификат, са обем на извършената инвестиция и брой на разкритите нови работни места.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:17 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още