IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

СДС предлага всяка страна от ЕС сама да определя размера на акцизите си

Задължителните минимални прагове трябва да останат в историята, смятат от централата на партията

14:23 | 11.01.11 г. 1
СДС предлага всяка страна от ЕС сама да определя размера на акцизите си

СДС предлага всяка страна-член на Европейския съюз (ЕС) сама да определя размера на акцизите си. Това обяви лидерът на партията Мартин Димитров, цитиран от БТА.

Сините призовават правителството да постави пред европартньорите си въпроса за промяна в общата политика на акцизите. Задължителните минимални прагове трябва да останат в историята, смятат от СДС.

Димитров уточни, че идеята среща подкрепа в Европейския парламент, който е разделен наполовина по този въпрос. От партията имат и алтернативно предложение, ако това не срещне одобрението на ЕС - акцизът да бъде обвързан с размера на средната работна заплата за държавата.

Така например, възнаграждението у нас е пет пъти по-ниско от това в Германия, което на практика означава, че размерът на акцизната ставка трябва да е с толкова по-малък, обясни Мартин Димитров.

По думите му, когато има голяма разлика в доходите, не може да има еднакви минимални стандарти за всички страни.

Ако идеята на СДС всяка страна сама да определя акцизните ставки бъде приета, това ще доведе до по-ниски цена на горивата, редуциране на нелегалния внос и износ и по-високи доходи, убедени са от синята централа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
lyusien
преди 13 години
Поредното глупаво предложение на този човек Е С трябва да има еднакви ставки за Д Д С и акцизи а всички останали данъци да се определят от страните членки Тои си мисли че ако акцизите са по ниски цените на краен потребител ще бъдат по -ниски Поредната илюзия Просто разликите ще отиват като печалба на петролните търговци -по цялата верига Чаоо Желая му успех
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още