IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

СДС ще предложи организирането на референдум за тютюнопушенето

Според "сините" обществото само трябва да реши какъв да бъде режимът за тютюнопушене на обществените места

14:57 | 08.01.13 г. 1
СДС ще предложи организирането на референдум за тютюнопушенето

СДС ще предложи организирането на подписка за референдум, на който гражданите да кажат какъв да е режимът за тютюнопушене в страната. Решението за това е взето на днешното заседание на Националния изпълнителен съвет на партията, съобщи днес (8 януари) по време на пресконференция Борис Марков, член на ръководството на партията, предаде БТА.

Все още не е формулиран точният въпрос, който да бъде зададен на гражданите. Марков обаче обясни, че запитването ще бъде подготвено след консултации с юристите в "синята" партия. По негови думи в същината на въпроса ще бъде поставен казусът да се запази ли пълната забрана за тютюнопушене на обществени места или не. 

"Очаквам да надминем подписката на БСП за АЕЦ "Белене", защото това е въпрос, засягащ живота на всички български граждани, и може да се вземе информирано решение по него", заяви Марков.

Според сините много партии спекулират с темата за тютюнопушенето, като целта е привличане на симпатии от страна на гражданите.

В тази връзка Марков уточни, че са получени сигнали, че от БСП обещавали на различни групи от хора различни неща. Например пред представители на неправителствени организации - да не отпада пълната забрана, а пред представители на бизнеса са обявявали, че като се върнат на власт, ще я отменят.

"Ние не приемаме такова поведение на политическите партии. СДС не се позиционира нито "за", нито "против" тютюнопушенето на обществени места", поясни Марков, като добави, че обществото само трябвя да вземе решение какъв да бъде режима.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:52 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
Батя
преди 11 години
Подоен референдум има много повече логика отколкото за Белене.Но все пак не мисля че въпроса е чак толкова значим.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още