IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Седем са офертите за доставка на нови линейки

Няма постъпили оферти за високопроходими линейки по търга за модернизация на спешна помощ

13:32 | 13.08.18 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Седем оферти са постъпилив рамките на крайния срок за подаване на предложения по обществената поръчка на Министерството на здравеопазването.

Търгът е за доставка на 400 броя медицински превозни средства (линейки) с необходимото оборудване по инвестиционния проект за модернизация на спешната медицинска помощ.

Предложения по обособени позиции 1 и 4 (стандартни линейки и такива за интензивни медицински грижи) са постъпили от „Автомотор Корпорация“ АД;  „Омникар Ауто“ ООД; „Илина Кар Къмпани“ ЕООД; „София Франс Ауто“ АД; „Ауто Франс 3000“ ООД; „Ауто Италия“ ЕАД и „Мото-Пфое“ ЕООД, съобщават от министерството.

След като комисията приключи с прегледа на съдържанието на постъпилите оферти и оценка на техническите параметри, ще бъдат отворени ценовите предложения на кандидатите в обществената поръчка. 

Офертни предложения не са постъпили за обособени позиции 2 и 3 (линейки с висока проходимост). Министерството на здравеопазване ще проведе среща с представителите на автомобилния бизнес, за да разбере причините, които са ги възпрепятствали да кандидатстват по тези две позиции. Здравното ведомство ще пристъпи към подготовка на ново техническо задание за доставка на високопроходими линейки.

Целта на министерството е новата обществена поръчка да бъде стартирана в най-кратки срокове.

Предвиденият бюджет на обществената поръчка за всички обособени позиции е в размер на 48, 6 млн. лева без ДДС. Средствата са по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.“.

Припомняме, че обществената поръчка във връзка с големия инвестиционен проект за модернизация на спешната медицинска помощ в страната тръгна след дълго буксуване заради обжарвания на фирми пред КЗК.

Вижте повече в материала нa Bulgaria ON AIR. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:16 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още