IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сертификат за инвеститор клас А получи „АЛС България” ЕООД

Инвестицията е за 2,6 млн. лева и ще осигури работа на около 700 души

18:02 | 04.07.14 г.
<p>
	Снимка: БТА</p>

Снимка: БТА

Фирмата „АЛС България” ЕООД получи сертификат за инвеститор клас А за инвестиционния проект Откриване на втора фабрика за производство на тапицерии за автомобили „Мини Купър“ в Ихтиман, съобщават от пресслужбата на кабинета.

Инвестицията е за 2,6 млн. лева и ще осигури работа на около 700 души. Фирмата има около 1400 работници в две фабрики в страната.

„На фона на намаляващите инвестиции в цяла Европа, България изпъква с отчетливо нарастване на преките чуждестранни инвестиции именно в сектор „Транспортно оборудване“, каза вицепремиерът Даниела Бобева, която връчи сертификатът.

Според вицепремиера сред основните предимства на страната ни в този сектор са близостта до пазарите в Западна Европа и автомобилните клъстери на Централна и Източна Европа (ЦИЕ), присъствието на международни производители на автомобилни части в страната, квалифицирана работна сила.

Бобева връчи сертификата на Шон Бош с препоръката това да е само поредната крачка по успешния път на компанията в България и скоро да бъде обявена нова инвестиция за още по-сериозно разрастване на производството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:02 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още