IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сезонът за балнеотуризма може да продължи до края на октомври

Първите чартърни полети на летищата във Варна и Бургас се очакват в края на юни

17:16 | 16.06.20 г. 4
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: getty</em></p>

Снимка: getty

Министерството на туризма води разговори за удължаване на сезона, по отношение на балнеотуризма, чрез чартъри до края на октомври, заяви на брифинг днес ресорният министър Николина Ангелкова.

Първите чартърни полети на летищата във Варна и Бургас се очакват в края на юни. Планираните полети от 25 юни до края на септември за Летище Бургас са над 10 600, а за Летище Варна - над 6400, добави Ангелкова.

Очакваме първите потвърдени чартърни полети да се реализират на 26 юни за Летище Бургас, от Амстердам, другите от различни градове в Германия, уточни тя. По думите й първите планирани чартърни полети за Летище Варна са на 29 юни. 

„България първа отвори своите граници за 29 държави още на 1 юни без 14-дневна карантина“, припомни днес министърът на туризма и отбеляза, че от 15 юни те вече са 34. „От март не сме спирали да сме в комуникация с колегите министри на туризма и мениджърите на водещите туроператори“, заяви Ангелкова, цитирана от „Фокус".

Позитивно е отношението към пазар България. То е свързано и с важната мярка, която Народното събрание гласува, възможността за субсидиране с 35 евро на седалка за чартърните полети, което дава възможност летният сезон да се удължи до края на октомври. В средата на юли ще можем да потвърдим от кои пазари ще бъдат реализирани полети дотогава“, уточни министърът на туризма.

Ангелкова очаква от следващата седмица да започне постепенно раздвижване на полетната програма на всички основни туроператори и авиопревозвачи на българския пазар.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 1
дядя Вова
преди 3 години
А защо не до ноември?Или направо до Джингъл-Белс-Джингъл-Белс...!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 1
SSS55
преди 3 години
Един софиянец ми каза преди години, че в Созопол, на царския плаж е най-хубаво след 15 юни! Следя от години времето и е така! Но тази година лятото закъсня!!! Мисля, че септември ще бъде хубав! Приятна лятна ваканция! Вие я заслужавате!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 2
Стоян Петров
преди 3 години
Не искам да остроумнича......но защо не слеем летния със зимния сезон.PS Иронията е защото всички са наясно, че не може да имаме сериозен туризъм с два месеца лято и толкова зима(ако въобще я има). Климат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
melon
преди 3 години
Да, в южната съседка ще е до края на октомври...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още