IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шаламанов: Нужна е актуализация на бюджета след бедствията от последните месеци

В противен случай възможностите на армията да подпомага населението намаляват

12:47 | 27.10.14 г.
Шаламанов: Нужна е актуализация на бюджета след бедствията от последните месеци

След зачестилите природни бедствия в страната ни нуждата от подкрепата на армията при преодоляването на кризисни ситуации е все по-голяма. Това каза пред телевизия Bulgaria On Air служебният министър на отбраната Велизар Шаламанов.

Според него това може да се случи единствено чрез актуализация на бюджета.

"Все повече узрява механизмът за взаимодействие чрез националния военен команден център. И се надявам, че всички кметове и областни управители и други министерства ще действат бързо, така че да можем да оказваме необходимата помощ”, заяви той. 

Според Шаламанов без актуализация на бюджета и без сериозен фокус върху развитието на модулите възможностите на армията да подпомага гражданските власти намаляват.

Той е сигурен, че няма друга институция в България, която може да поддържа и да действа с такива способности в екстремни ситуации.

Припомняме, че части на Българската армия участваха в спасителните дейности след наводненията във Варна и Добрич през юни и в Мизия през август.

През септември от Министерствотото на отбраната изчислиха, че са изразходвали близо 200 хил. лв. за оказаната помощ в трите населени места. Разходите на военните са основно за гориво и храна.

Вижте още новини в сайта на Bulgaria On Air

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:37 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още