Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Шефът на дирекция "Контрол" в НАП подаде оставка

Васил Панов бе в редиците на данъчните повече от 25 години. Напуска по свое желание

Шефът на дирекция "Контрол" в НАП подаде оставка

Снимка: БГНЕС

Директорът на дирекция "Контрол" в НАП Васил Панов напуска системата на приходната агенция по свое желание, считано от днес, 26.06.2020 г.  До провеждането на конкурс длъжността ще бъде изпълнявана от Раймонда Овчарова, началник отдел към дирекция Контрол. Това се казва в съобщение на приходната администрация, качено на сайта й.   
“Ръководството на НАП благодари на г-н Панов за усилията и резултатите, постигнати за над 25 години работен опит в системата на приходната администрация”, пише още в съобщението.

Панов дълги години бе представител на НАП в Държавната комисия по хазарта, но бе сменен през февруари, когато бе арестуван и тогавашният директор Александър Георгиев.

В края на май пък от левицата настояха оставката на Панов. Тогава депутатът от БСП Румен Гечев обяви от парламентарната трибуна, че Панов години наред е в Комисията по хазарта и ако е “проспал от некадърност” неплащенето на таксите, значи няма работа в държавната служба. В отговор финансовият министър Владислав Горанов обясни, че през последните години има увеличение на приходите от хазартни такси, но комисията по хазарта е утвърдила предоставените от организаторите противоречащи на закона правила, които обаче не могат да са основание за по-ниска такса. Той избегна въпроса с уволнението на Панов. 

Още по темата

Към момента от НАП не коментират официално мотивите за напускането му.

Именно вчера хазартният бос с 18 обвинения Васил Божков обвини прокуратурата, че през последните месеци оказва непрекъснат натиск върху служителите на Националната агенция за приходите.В социалната мрежа той коментира, че наблюдаващият прокурор на голяма част от делата му ежеседмично изисква от данъчната служба погазване на закона и престъпни действия.

Проверка на в. "Сега" в имуществените декларации на Панов пък показва, че във встъпителната му от 2012 г. той обявява само наследствена къща в Пловдив и автомобил "Форд", няма налични парични средства и влогове. Полупразни са и декларациите му за следващите години, като до 2016 г. включително Панов е декларирал само допълнителни приходи от наем и доход на съпругата на общата стойност 24 840 лв. През 2016 г. обаче той тегли банков кредит от 120 хил. лв. и купува половин апартамент от 117 кв.м. Цената на придобиване е 208 883 лв. За остатъка се твърди, че са дошли от други доходи извън трудовия договор и от съпругата. В следващите декларации отново няма влогове или налични парични средства, посочва вестникът. 

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

1
 
5
 
1
преди 11 месеца
От 25 години е само в София, а преди това също работеше в НАП Пловдив при Славчо Кратинов. Много закъсняла оставка ...... дори безкрайно закъсняла...Но, по-добре късно отколкото никога...

Още от Икономика и политика
Биреният бранш отговоря на предизвикателствата с инвестиции за 77 млн. лева