IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шефът на комисията за отнемане на незаконно придобито имущество подаде оставка

Тодор Коларов, който зае поста на Стоян Кушлев през април миналата година, смята, че няма подкрепата на Народното събрание и президента

16:37 | 24.02.12 г.
Шефът на комисията за отнемане на незаконно придобито имущество подаде оставка

Председателят на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, Тодор Коларов е депозирал оставката си в кабинета на премиера, съобщиха от Министерския съвет.

В мотивите си Коларов посочва липсата на реформаторско мнозинство в комисията и на политическа подкрепа от Народното събрание и от президента.

Бойко Борисов ще подпише утре оставката, тъй като в момента е в двудневен отпуск, уточняват от пресцентъра на Министерския съвет.

Според премиера Коларов е предизвиквал постоянни скандали в комисията и сега оправдава с институции  невъзможността си да организира работата й.

Тодор Коларов беше назначен като председател на комисията за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност, през април миналата година.

Коларов подава оставка в ключов момент, тъй като тече обсъждането в парламента на закон за конфискация на имущество, придобито от престъпна дейност. Законопроектът на депутати от ГЕРБ вече беше приет на първо четене в пленарна зала.

Народните представители отхвърлиха законопроекта на депутата от ДПС Христо Бисеров, който предвиждаше данъчните да се занимават и с незаконното забогатяване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:39 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още