IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шест кандидатури за зам.-министър по туризма предлага браншът

С най-голяма подкрепа от бизнеса е Бранимир Ботев, председател на Асоциацията на производителите на спиртни напитки

18:05 | 11.07.13 г.
Шест кандидатури за зам.-министър по туризма предлага браншът

Браншовите организации в туризма предлагат на премиера Пламен Орешарски общо шест кандидатури за поста заместник-министър на икономиката и енергетиката с ресор туризъм.

Предложенията вече са постъпили в Министерския съвет, след като през миналата седмица беше проведена среща, на която беше договорено новият зам.-министър да бъде човек от бранша, съобщават от пресцентъра на кабинета.

Зад номинацията на Бранимир Ботев стоят най-много браншови организации. Ботев е председател на НС на Винарска изба "Долината на розите", председател на Асоциацията на производителите, вносителите и търговците на спиртни напитки в България; член на УС на Национален борд по туризъм, член на УС на "Деловая Россия"- Европа, член на Консултативния бизнес научен съвет при Министъра на земеделието и храните. Той е предложен от Български съюз по балнеология и спа туризъм, Българска голф асоциация , Българска Федерация по ски, Национална лозаро-винарска камара, Съюз „Произведено в България“ и други. 

Председателят на Съюза на собствениците в "Слънчев бряг” Елена Иванова е номинирана от Българската хотелиерска и ресторантьорска организация, Български съюз по балнеология и спа туризъм и други. Иванова е собственик на хотелите „Амфора“ и „Империал“ в Слънчев бряг.

Валери Стоянов, който е зам.-изпълнителен директор на ИА "Военни клубове и военно почивно дело" в МО е предложен от Българска туристическа камара, Асоциация на Екскурзоводите в България и други организации. Стоянов е бил е прокурист и член на СД на "Хемусхотелс" АД, изпълнителен директор на "Пампорово" АД, член на СД на "Слънчев бряг" АД, управител на "Интерхотел Гранд хотел София".

Бившият председател на Агенцията по туризма и бивш зам.-министър на транспорта Анелия Крушкова отново е кандидат да ръководи ресора. Тя е била съветник на министъра на държавната администрация, управител на болница "Токуда" и управител на спедиторски компании. Крушкова е предложена от Българския съюз по балнеология и спа туризъм.

От същата организация е номинирана и Славка Бозукова - главен редактор и изпълнителен директор на вестник „Стандарт”.

Алекс Орешков - доктор по география на туризма в БАН, е предложен от Българска туристическа камара, Асоциация на българските туроператори и туристически агенти. Орешков е магистър "Туризъм и хотелиерство" от Софийския университет (СУ), управител на хотел "Лъки Банско". Управлявал е и Хотели "Принцес", Хотел "Берлин Парк", Хотел "Скай Уей". Член е на Българската туристическа камара. Бил е директор Човешки ресурси на "Шератон София Хотел Балкан", началник управление “Национална туристическа политика" в МТТ, бил е директор на Българския национален туристически офис в Лондон.

Припомняме, че миналата седмица беше решено ресорът да остане под шапката на Министерство на икономиката и енергетиката засега. Идеята за агенция по туризма се отложи със заявката за обособяване на туризма в отделно министерство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още