Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Ще има ли дебат за ефективността от кохезионната политика?

Разликите в стандарта при приемането на европейски пари са намалели, предупреди Димитър Манов, управител на консултантска фирма "Сибола"

гледано: 1192   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа
За съжаление разговорите за кохезионна политика в България са за самото усвояване на средствата от Европейския съюз, а не как по-ефективно да се разходват. Добавена стойност почти няма. Дебат за подобряване на ефективността от разходите за кохезионна политика в нашата страна ще доведе до ползи. Това посочи в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Димитър Манов, управител на консултантска фирма "Сибола".
Още по темата

"Като цяло кохезионната политика и политиката за подкрепа на земеделските райони са основните пера на европейския бюджет, затова представляват съществена част от дебата за разходването му. По отношение на кохезионната политика имаме доста съюзници", смята той.

Димитър Манов очерта нова тема в рамките на дебата от страна на ръководството на европейската либерална партия "Обнови Европа", а именно продължаващата подкрепа на държавите от Източна и Южна Европа с логиката, че те са нетни бенефициенти на човешки ресурс за държавите от Западна Европа.

"Разликите в стандарта у нас са намалели", предупреди експертът.

Според него напълно естествено е да се дават повече европейски средства за отбрана, иновации, миграция, за Зелената сделка и климатичните промени. Манов е убеден обаче, че основните политики ще продължат да са водещи.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Кадър на деня за 9 май