Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Ще има нови изисквания за отстоянията за хазартното оборудване в игралните зали

Въведени са и допълнителни разпоредби и определения за главен вход на oграда на училище или на сграда, в която се предоставя социална услуга

Ще има нови изисквания за отстоянията за хазартното оборудване в игралните зали

Снимка: Pixabay

Министерски съвет одобри промени в Наредбата за правилата, начините, техническите способи и изискванията за измерване на отстояние по чл. 44 от Закона за хазарта, съобщават от правителствената информационна служба.

Измененията са свързани с функциите по контролирането на хазартните и свързаните с тях дейности, които вече преминаха към Националната агенция за приходите (НАП). 

Още по темата

Прецизират се и процедурите по измерване на отстоянията - те ще се измерват от главния вход на сградата на игралното казино или игралната зала до главния вход на училище или на сграда, в която се предоставя социална услуга за резидентна грижа за деца, а в случаите, когато те са разположени в двор без пряк досег с уличната мрежа, отстоянието ще се измерва до функциониращ пешеходен вход на двора, намиращ на най-близко разстояние до главния вход на сградата.

Въведени са и допълнителни разпоредби и определения за главен вход на oграда на училище или на сграда, в която се предоставя социална услуга за резидентна грижа за деца, и за функциониращ пешеходен вход на ограда.

 

По статията работи: Ралица Пейчева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Мениджър: Моловете имаха един ден, за да се организират за зелените сертификати