Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Ще остане ли зависим бизнесът от държавните програми срещу пандемията?

Ще има промяна на макроикономическите условия, след като изтече банковата ваканция, посочи доц. д-р Красимир Тодоров, декан на академичната програма на ВУЗФ

гледано: 3317   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа
Сегашната ситуация ще филтрира хората, които разбират от бизнес, и те ще останат на пазара, а тези, които не могат да се адаптират, ще опознаят процедурите по ликвидация и несъстоятелност. Това заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria в предаването “В развитие” доц. д-р Красимир Тодоров, декан на академичната програма на ВУЗФ.
Още по темата

“Тепърва предстоят доста покупко-продажби на бизнеси, очаква той. - Все още не сме свидетели на вълна от сливания, придобивания и покупко-продажба на бизнеси, защото не е минало толкова много време”.

По думите на Тодоров промяна на макроикономическата обстановка в България се очаква след април.

“Ще сме свидетели на промяна на макроикономическите условия, която ще настъпи, след като изтече и второто удължаване на банковата ваканция. Въпросът е дали ще има трето, или не”, коментира деканът на академичната програма на ВУЗФ.

Според Тодоров има необходимост от допълнителни мерки в нашата страна, но само към лоялните бизнеси, които са плащали данъци и осигуровки. 

“Правилен е подходът на правителството помощите да минават през осигуровки, през данъци, а не да се дават на парче”, отбеляза той.

Доц. Тодоров е на мнение, че е необходима оптимизация на компаниите.

“В състояние на макроикономически просперитет като че ли бизнесът загърбва ефективността и си позволява прекомерно нарастване на разходите”, смята той.

Сред необходимите мерки от страна на бизнеса експертът посочи прибягването до иновации, за да се засили конкурентоспособността на фирмите.

Достатъчни ли са социално-икономическите мерки за справяне с кризата в България?  Как се адаптират новите програми на висшите училища към новата реалност?

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Видеа с всички гости на предаването “В развитие” гледайте тук.
 

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Кадър на деня за 22 септември