IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще работим с Мароко като реекспортен хъб, посочи експерт

Ще строим фабрика за космическа храна в Мароко, информира председателят на Мароканско-българската търговско-промишлена палата Аспарух Карастоянов

12:06 | 29.07.19 г.
<p>
	Храна за космонавти<em>. Снимка:&nbsp;Научноизследователски институт по криобиология и лиофилизация</em></p>

Храна за космонавти. Снимка: Научноизследователски институт по криобиология и лиофилизация

България и Мароко задълбочават търговското си сътрудничество след създаването на Мароканско-българската търговско-промишлена палата. Целта е да използваме силата на Мароко като основна дестинация за работа в Централна и Западна Африка, да работим със страната като реекспортен хъб. Това коментира председателят на Мароканско-българската търговско-промишлена палата Аспарух Карастоянов в предаването "България сутрин" на Вulgaria ON AIR.

По думите му дъщерята на вицепрезидента на Мароканската асоциация на износителите е един от най-големите производители на фармацевтика, свързана с арганово масло.

“През 2020 г. трябва да заработи българо-мароканска фабрика за космически храни в Мароко", информира Карастоянов и подчерта уникалния опит, който има страната ни в създаването на този вид продукт. Той напомни, че с нашите технологии храната се запазва с период на годност до десет години.

"Всеки, който иска да работи в тези райони, да прочете Корана и да си сложи розови очила. Когато подходите позитивно, се работи много лесно. Имах случай, в който един човек не си плащаше. Отпечатах му извадка от Корана и той си плати до три дни", разказа Аспарух Карастоянов

Той информира, че към страната ни има голям инвеститорски интерес от Близкия изток и Африка, но огромният проблем за България са визите.

"Ние сме най-тежкото място за чуждестранен инвеститор. Който иска да инвестира в България, трябва да мине през една мелачка на нерви", смята Карастоянов.

Повече от разговора в студиото вижте във видео материала!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още