IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще рефлектират ли експериментите в тол системата върху крайния потребител?

България е първата държава в Европа, която ще таксува второкласни и третокласни пътища с тол такси, съобщи Магдалена Милтенова от Асоциацията на българските превозвачи

12:06 | 23.04.19 г.
Автор - снимка
Редактор
Ще рефлектират ли експериментите в тол системата върху крайния потребител?

Задълбочава се недоволството на превозвачите срещу тол системата. От автобусния бранш са категорични, че не могат да плащат исканите такси, и призоваха те да не важат за обществен превоз на пътници. В четвъртък ще се състои среща на различните сдружения на превозвачите, на която се очаква да излязат с обща позиция. Темата коментира пред Bulgaria ON AIR Магдалена Милтенова от Асоциацията на българските превозвачи.

"Ние още от началото на тази година обявихме, че ще има сериозен проблем с тол системата, тъй като нямахме никаква информация какви са цените, които предстои да бъдат въведени, и настояхме автобусният транспорт да остане на винетна система, както в много европейски държави", посочи тя.

По думите ѝ дори 1 стотинка на километър пробег ще бъде 100% по-висока от това, което в момента се плаща и със сигурност ще се отрази и на цената на билетите.

Според нея хората, които изготвят тези системи, ги правят да изглеждат добре за държави като Германия или други европейски страни с много по-високи доходи от България.

"В момента ние сме първата държава в Европа, която ще таксува второкласни и третокласни пътища. Ние се чувстваме като опитни зайчета, върху които се експериментира, а това рефлектира върху крайния потребител", изрази възмущението си Милтенова.

Тя обясни, че автобусният бранш е в колапс и има изключително големи проблеми по отношение на нерегламентирания транспорт, както и липсата на средства за финансиране по европейските фондове.

Магдалена Милтенова отправи апел към управляващите да не ги използват като "опитно поле" за експерименти, които няма да доведат до нищо полезно.

Вижте целия разговор във видеото.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:04 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още