Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Ще се искат двойно повече средства за култура през 2014 г.

Бюджетът за археология ще бъде увеличен, ангажира се министърът на културата Петър Стоянович

Министерството на културата е заложило почти двойно увеличение на бюджета за култура за 2014 г. Това съобщи ресорният министърът на културата Петър Стоянович, предаде Агенция „Фокус”.

„Заложили сме почти двойно повече, от тазгодишните 123 млн. лв. Аз винаги казвам двойно и почти двойно е", посочи министърът, като допълни, че ще очаква подкрепа и от страна на неправителствените организации.

Стоянович заяви, че е наследил бюджет, предвиден за археология в размер на 500 хил. лв. "Това е обидно за всичко онова, голямото, което лежи в българските земи", допълни той, като изрази категоричност да направи всичко възможно бюджетът, предвиден за археологически разкопки и проучвания, да се увеличи.

"Не знам, при финансовата стагнация в страната - с колко. Във всички случай съм силно амбициран. Не искам да вадя само археологията, там са и киното, читалища, книги”, каза още той.

Още по темата

По неогови думи е много по-важно как да изнесем българския културен продукт на големия доста сложен европейски пазар, а и на световния. "Не е достатъчно ние да знаем, че имаме талантливи българи. Крайно време е да излезем от географския си регион и да влезем в културния континентален формат", допълни той.

По статията работиха: Елена Калпакчиева, редактор Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
БСК: Елементарни пропуски спъват инвеститорите в България