Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Ще се справи ли малкият бизнес с предизвикателствата на средата и технологиите?

Клуб Инвестор "Финансов мениджмънт" даде отговори на тези въпроси

Ще се справи ли малкият бизнес с предизвикателствата на средата и технологиите?

Снимка: Investor.bg

Финансирането на малки и средни фирми в България е огромна ниша, която ще даде тласък на цялата икономика. Около това мнение се обединиха участниците в първата част на дискусията на тема финансов мениджмънт, организирана от Клуб Investor.

Според участниците българският бизнес е малък и няма достатъчно капитал и активи, а темата с финансирането му става все по-наболял и важен въпрос за обсъждане от участниците на финансовите пазари.

Експертите смятат, че в България капиталовият пазар започва все повече да работи като начин за набиране на средства и се появяват все повече фондове за стартиращи бизнеси. А едно от следващите предизвикателства на финансовия пазар е да се запазят малките фирми.

Друг основен проблем пред българския бизнес е за колко време се изплащат инвестициите в дигитализация. Бизнесът и мениджмънтът не са подготвени и имат нужда някой да ги преведе през дигитализацията, която настъпва във всички процеси в организацията на фирмата, заявиха участници в дискусиите.

Освен това при сегашното състояние на бизнеса все още са малко компаниите, които могат да си позволят дигитално планиране.

Според специалистите базираните в облак решения са най-подходящи за българския пазар, особено за малкия и средния бизнес, тъй като за тях не е необходима много голяма инвестиция. 

Партньори на Клуб Investor са Sirma BC, Елана, EY, Konica Minolta. Институционални партньори са Industrial Holding Bulgaria и SeeNews.

Вижте повече в галерията ни!

По статията работиха: автор Веселина Василева, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Близо 550 хил. българи са посетили черноморските курорти през лятото