Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Ще се увеличат ли производството си българските фирми покрай коронавируса

Несигурността поражда ограничаване на инвестиционната активност, но доста компании се опитват да увеличат складовата си наличност, коментира предприемачът Румен Радев

гледано: 2562   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа
Как ще се отрази на българските фирми създалата се сложна ситуация в света покрай разпространението на коронавируса
? Наблюдаваме поскъпване на благородни метали, цялата несигурност поражда ограничаване на инвестиционната активност. От друга страна, доста компании се опитват да увеличат складовата си наличност. Това коментира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Румен Радев, зам.-председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) и икономически директор на "Холдинг Загора".
Още по темата

"Срещите ни, свързани с редовни пътувания, в голяма част бяха отменени", уточни той що се отнася за ситуацията в своя бизнес сегмент.

"Беше прието решение да помолим контрагентите да ограничим наши посещения. Част от наши големи клиенти ползват български служители приемчици", посочи предприемачът.

"В шивашката ни фабрика нямахме проблеми с доставките до нас от Китай, вдигна се интересът към поръчките в по-къси срокове на по-лимитирани серии. С Италия ситуацията е усложнена. При затварянето на предприятия в някои от градовете в тези провинции наши контрагенти като поддоставчици на компоненти спряха да работят. Имаше и проблем с транспортирането въпреки отворените магистрали", разкри Радев.

По думите на зам.-председателя на АИКБ влизането в ERM II и еврозоната за нас означава допълнителна свобода, каза Радев, и заяви, че бизнесът е консолидиран относно еврото.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

По статията работи: Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Covid кризата лишава българския туризъм от около 800 млн. евро