Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Щерю Ножаров: Нека видим и възможностите от кризата

Настоящата ситуация е тест за еврозоната и за това как тя ще подкрепи Италия, коментира икономистът

Щерю Ножаров: Нека видим и възможностите от кризата

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Не е нужно да се фокусираме само върху негативните ефекти и да всяваме паника, а да видим и възможностите, които този тип кризи, като екзогенен фактор, дават. Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria д-р Щерю Ножаров, икономист и съавтор на доклада на ООН за публичния сектор 2018 г.

“На първо място, що се отнася до България,  тази криза ще даде отговор на един много важен и обществено значим въпрос, който стоеше в нашето общество точно преди кризата - да станем ли член на еврозоната”, добави той.  

Още по темата

Според д-р Ножаров настоящата криза е тест за еврозоната и за това как тя ще подкрепи Италия в тази ситуация.  
“Сривът на италианската икономика може да срине еврозоната. И ако еврозоната оцелее и излезе по-силна от тази криза, то България не трябва изобщо да се колебае и да се присъедини”, категоричен е икономистът. 

По думите му тази криза също така ще забави, отложи и смекчи по някакъв начин зелената сделка, която притеснява България.  

“Страната ни много искаше да знае какво се случва във връзка с тази зелена сделка, притесняваше се във връзка със структурата на нейната енергетика и високия енергиен интензитет на икономиката. Кризата ще даде възможност този процес да се осмисли, защото вероятно зелената сделка ще бъде отложена”, допълни още д-р Ножаров.  

Как кризата повлия на потреблението? Какъв вид услуги с добавена стойност ще предизвикат интерес? Може ли българското образование да се дигитализира и да привлече чуждестранни студенти? 

Вижте разговора на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Ралица Пейчева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
41 са новите случаи на Covid-19 у нас за последното денонощие