IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силен ръст в производството на бензин и дизел на годишна база

Производството на ток през май тази година е с 5% по-малко спрямо предходния месец

14:58 | 29.06.12 г.
Силен ръст в производството на бензин и дизел на годишна база

През май тази година производството на безоловен бензин и дизел е нараснало значително спрямо същия период на миналата година. При бензина увеличението е с 24,2%, докато при дизеловото гориво е с 50% над произведеното през миналата година. Това сочат данните на НСИ за производството на горива през май 2012 г.

С 10 на сто повече е и произведеното количество пропан бутан, сочи годишната справка за май. В същото време намаление се отчита в производството на твърдите горива с 19,2% и на електроенергията с 5,2%.

Спрямо април тази година през май производителите на твърди горива са отчели с 26,5% по-голямо производство. Лек ръст на месечна база се отбелязва още при безоловния бензин с 6,2% до 154 хил. тона и при дизелово гориво - с 1,9% до 210 хил. тона.

През май тази година се отбелязва 2,5% спад в производството на ток спрямо предходния месец.

При доставките на горива през май най-голям ръст от 63,3% спрямо април 2012 г. се отчита при безоловния бензин, следван от дизеловото гориво с ръст от 33,6% . Увеличение в доставките има и при твърдите горива, които през май са нараснали с 28,1% спрямо април тази година.

На годишна база през май също се отчита увеличение в доставките на горива. При безоловния бензин то е с 28,9%, при дизеловото гориво  е с 59,2%, а при електроенергията- с 1,5%.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още