IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Синдикати и превозвачи призовават да не се гласува пакет "Мобилност 2" в ЕП

Законодателното предложение засяга либерализирането на автобусния транспорт

17:12 | 08.02.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: АПИ</em></p>

Снимка: АПИ

Предложеният за гласуване  от Европейската комисия (ЕК) пакет „Мобилност 2“  да не бъде гласуван в този състав на Европейския парламент (ЕП), а да остане за следващия. Около това становище се обединиха представители на превозвачите и синдикатите на среща в КНСБ, информира синдикатът.

Законодателното предложение засяга либерализирането на автобусния транспорт, включващ градски, междуградски и международен превоз на пътници.

Позицията ще бъде изпратена до всички евродепутати, ръководството на ЕП, ЕК, до Европейската транспортна федерация и Европейската конфедерация на профсъюзите. 

Превозвачи и синдикати се споразумяха да започнат подготовка за рамково споразумение в областта на автобусните превози, което да доведе до общо решение на проблемите в бранша и да гарантира ефективен социален диалог.

Участниците в срещата обсъдиха и теми като нерегламентираните превози, недостатъчното финансиране на междуселищния и градския транспорт, обучението на кадри и заплащането на заетите в бранша.

Срещата беше организирана по покана на Съюза на транспортните синдикати в България (СТСБ) и КНСБ.

Превозвачите бяха представени от Конфедерацията на автобусните превозвачи, Националното сдружение на автобусните превозвачи в България, Националния съюз на превозвачите, Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта, Националния съюз на превозвачите – Варна, Националното сдружение на автобусните превозвачи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:50 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още