IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Синдикатите настояват за среща между Лукарски и собственика на "Булгартабак"

Двете страни да потърсят решение на ситуацията със затворената фабрика "София - БТ", искат от КТ "Подкрепа" и КНСБ

11:14 | 14.05.16 г.
Синдикатите настояват за среща между Лукарски и собственика на "Булгартабак"

Браншовите структури към КНСБ и КТ "Подкрепа" настояват за среща между икономическия министър Божидар Лукарски и мажоритарния собственик на "Булгартабак" - BT Invest. На нея трябва да бъде намерен изход от ситуацията със "София - БТ", съобщиха от синдикатите в съвместно изявление.

Те настояват на разговорите да присъстват и представители на Агенцията по приватизация, както и на служителите и синдикалните организации в софийския завод на тютюневия холдинг.

Искането е свързано с решението от средата на март за прекратяване на дейността на "София - БТ", което беше мотивирано с намаленото търсене на продуктите на завода извън страната.

Синдикатите обаче настояват производствената дейност на дружеството да бъде запазена и съхранени 400-те работни места в "София - БТ".

КТ "Подкрепа" и КНСБ организираха пет протеста пред Народното събрание, Министерския съвет, централата на "Булгартабак" в София, както и пред Министерството на икономиката с искания за решение на възникналата ситуация.

Свързани компании:

София-БТ АД(3JU)

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:47 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още