Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

След 21 години сдружението на общините с нов директор

Силвия Георгиева ще продължи политиката и диалога с властта за децентрализация на държавното управление и силни общини

След 21 години сдружението на общините с нов директор

Снимка: Архив Ройтерс

Силвия Георгиева е новият изпълнителен директор на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), съобщиха от сдружението.

Георгиева е встъпила в длъжност от 1 януари 2018 г., след като беше избрана с конкурс през декември 2017 г.
До момента тя е била управител на търговското дружество "Актив" на НСОРБ.

Още по темата

Силвия Георгиева идва на мястото на доц. д-р Гинка Чавдарова, която беше начело на организацията от самото ѝ създаване през 1996 г.

Приоритетите на новия изпълнителен директор са да работи за развитието на модерни общини, със сигурна, чиста и зелена среда, силна местна икономика и социално справедливи общности, където всеки човек има значение.

Сдружението ще продължи да води постоянен диалог с правителствата и парламентите на България за реална децентрализация на държавното управление – за силни общини, с достатъчно собствени ресурси и капацитет за предоставяне на публичните услуги на местно ниво, се посочва в съобщението.

„Подкрепа за реално въвеждане на електронните услуги в общините, преминаване към новите основи за изчисляване на такса битови отпадъци и активно участие в регионалното измерение на българското председателство на Съвета на ЕС са част от задачите пред сдружението за тази година.

Силвия Георгиева е завършила Софийския университет "Свети Климент Охридски" със специалности "Политически науки" и "Европейска публична администрация", с профил "Местна власт и управление".

Има следдипломна квалификация "Лидерство и местна демокрация" от Централноевропейския университет в Будапеща, както и специализации по управление на проекти с европейско финансиране от България, Белгия и Гърция.

Тя има над 15 годишен опит в местното самоуправление – като общински съветник в мандат 2003 - 2017 и управител на НСОРБ - Актив ЕООД (консултантска фирма на НСОРБ) от създаването ѝ през 2006 г. досега.

Притежава и петгодишен опит в управление на неправителствена организация като изпълнителен директор на Фондация "Свиленград 2000".

По статията работи: Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Индескът на тръжните цени се е повишил с 1,03% през седмицата