Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Служебният здравен министър се разбра с протестиращите лекари от "Пирогов"

Констатираните нарушения ще бъдат разгледани от компетентните органи, а здравното министерство декларира пълно доверие на медиците

Служебният здравен министър се разбра с протестиращите лекари от "Пирогов"

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров, неговият заместник Александър Златанов, както и председателят на УС на Българския лекарски съюз (БЛС) д-р Иван Маджаров, председателят на столичната колегия на съсловната организация доц. Асен Меджидиев и 13 представители на протестиращите медици в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" успяха да изгладят проблемите помежду си, става ясно от съобщение на Министерството на здравеопазването.

Двете страни изразяват своето съжаление за разменените обидни реплики и създалото се напрежение и се обединяват около нуждата от реформа в здравеопазването. Констатираните преди дни нарушения в болничното заведение ще бъдат разгледани от компетентните органи, а Министерството на здравеопазването изразява пълното си доверие към лекарите от болницата.

Установените от НЗОК нарушения в работата на "Пирогов" станаха причина за смяната на директора Асен Балтов в края на миналата седмица. Лекари от спешния център излязоха на протест срещу това решение, отхвърляйки обвиненията за нарушения.

Самият служебен министър показа своя епикриза от лечение в "Пирогов" и коментира, че е лекуван по пътека, която няма общо със състоянието му.

Още по темата

По-късно лекуващият го лекар обясни, че е писан по тази пътека, защото НЗОК така и не създаде такава за лечение на т.нар. "постковид синдром" и затова е търсен начин да бъдат направени нужните изследвания, без да се налага пациентът да ги плаща.

В съобщението не се посочва конкретно дали решението за освобождаване на Асен Балтов ще бъде преразгледано. Основанието за неговата смяна е докладът на здравната каса, който тепърва ще бъде анализиран от "компетентните органи". На срещата е присъствал и новият директор на "Пирогов" - Иван Поромански.

По статията работиха: Деляна Петкова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Йордан Чорбаджийски: За смяната на бандерола научихме от „Държавен вестник“