Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Сменят ръководството на болницата в Добрич

Причината е неудовлетворителната организация на работата на лечебното заведение в условията на пандемия

Сменят ръководството на болницата в Добрич

Снимка: МЗ

Ръководството на болницата в Добрич ще бъде сменено. Това заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов по време на пресконференция в Добрич, цитиран в прессобщението от ведомството.

Заедно с главния здравен инспектор д-р Ангел Кунчев той посети града заради усложняващата се обстановка, свързана с коронавируса.

Причината за смяна на ръководството е неудовлетворителната организация на работата на болницата.

Според Ангелов лечебното заведение  болницата, вместо да спомага за овладяване на кризата, я влошава с недобра организация на работа и е било допуснато смесване на потоците на хора – положителни, отрицателни и съмнителни за Covid-19. Според него е недопустимо едни и същи лекари и персонал да се грижат за пациентите в цялото вътрешно отделение, без да има отделен сектор само за положителни пациенти. 

Още по темата

През следващите два дни доц. Ангел Кунчев ще бъде в Добрич и Варна, където ще координира работата на здравните власти. Пред медии той подчерта, че ситуацията в Добрич не е драматична, но е неприятна и изисква предприемането на спешни организационни мероприятия в лечебното заведение и спазването на противоепидемичните мерки от всички граждани.

„Смея да твърдя, че знам как се организира и контролира работата на лечебно заведение. Искането ми за смяна в борда на болницата е продиктувано от това, което видях при посещението си в лечебното заведение – допускани са цивилни хора без предпазни средства, персоналът и пациентите са изложени на ненужен риск заради смесване на потоците в болницата. Въпрос на мениджмънт и воля е ограничаването на COVID-19 в Добрич и областта и назначаването на медицински специалисти, които да се грижат за болните с коронавирусна инфекция“, заяви още здравният министър.

Според д-р Ангел Кунчев циркулацията на вируса в Добрич е интензивна и затова са необходими спешни мерки. 

По статията работи: Ралица Пейчева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
ВиК холдингът ще погаси дълговете на дружествата в Добрич и Шумен