Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Сметната палата започва одит на състоянието на "Български пощи"

Проверката ще бъде на финансовото управление на дружеството за периода от 1 януари 2019 г. до 30 април 2022 г.

Сметната палата започва одит на състоянието на "Български пощи"

Снимка: Pixabay

Депутатите възложиха на Сметната палата да направи одит на състоянието на "Български пощи" заради неизплатените заплати на служителите и хакерската атака от 18 април, която създаде проблеми с изплащането на пенсиите и великденските надбавки.

След разискване за състоянието на държавното дружество с пълно единодушие парламентът реши да възложи на Сметната палата да извърши одит за съответствие при финансовото управление на дружеството за периода от 1 януари 2019 до 30 април 2022 година, уточнява БНР. Проверката ще започне още следващата седмица.

Крайният срок за внасяне на доклада със заключенията от одита е 29 август. 

Още по темата

По време на разискванията вицепремиерът по ефективното управление Калина Константинова увери, че няма неразплатени пенсии и великденски добавки през пощенските станции в цялата страна.

"Ако има хора, които по регистрация на постоянен адрес е трябвало да си получат пенсията, а те не са на този адрес и по тази причина не са стигнали, могат да се обадят по телефона и да отидат на мястото, където техните пари ги чакат. Така че, това са изключително малко, изолирани случаи и не са въпрос на някаква пречка, която спира процеса, или липса на пари. Така че, 100% от потърсените пенсии са изплатени", каза Константинова.

Тя добави, че инвестицията, свързана с дигитализацията на пощите в размер на над 68 млн. лв. от Плана за възстановяване и устойчивост, има за цел освен да подобри информационната сигурност, но и модернизацията на всички услуги на пощите.

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари ()


Още от Икономика и политика
Радев: Отговорността за отношенията с Русия ляга върху правителството